​De meest voorkomende klachten over datingsites

Laten we even alle mensen negeren die nare opmerkingen maken wanneer het gesprek uitkomt op datingsites. We hebben het even niet over tante Cornelia die zegt 'in mijn tijd hadden we nog geen internet en ik ben ook gelukkig getrouwd' of de buurvrouw die vindt dat 'daar toch alleen maar enge wanhopige mensen te vinden zijn'. We luisteren zelfs niet naar die ene goede vriend of vriendin die zegt 'dat je er gewoon wat meer op uit moet in het echte leven'.

Nee: datingsites bestaan met een reden. Je bent níét de enige die op zoek is naar een vaste, stabiele, betrouwbare relatie die tot nu toe nog niet gevonden is in de kroeg of op de sportclub. Misschien heb je al verschillende datingsites bezocht en snap je onderstaande klachten helemaal. Misschien ben je juist nieuw in online dating en wil je weten waar je voor op moet letten. Hieronder een top 3.

1. Nepprofielen. Soms zijn ze makkelijk te herkennen aan een vreemde of aparte schrijfstijl. De meeste nepprofielen willen je naar een andere plek toe linken waar je geld moet betalen om daadwerkelijk in contact te komen met de andere persoon. Als je dit tegenkomt doe je er verstandig aan om hier niet op in te gaan. Als je geen foto's van de ander te zien krijgt, of de ander vraagt al snel om geld met één of andere reden praat je waarschijnlijk ook met een nepprofiel.

2. Openbaar maken van persoonlijke gegevens. Het is mogelijk dat andere mensen jouw gegevens gebruiken om een nepaccount mee te maken. Ook moet soms een telefoonnummer gegeven worden voor er kan worden ingelogd. Tot slot wordt soms ongevraagd een link met Facebook gemaakt, zelfs nadat mensen hebben aangegeven dit niet te willen.

3. Dure lidmaatschappen. Er zijn twee categorieën: de lidmaatschappen waarvan je precies op de hoogte was wat je moest betalen, wanneer dit moest en hoe makkelijk je kunt opzeggen, en de lidmaatschappen waar je meer betalen moet dan je had verwacht of waar je niet op elk gewenst moment kunt opzeggen. Zorg dat je altijd de voorwaarden goed doorleest voordat je een lidmaatschap afsluit!

Als je je bewust bent van de valkuilen van online dating wordt de ervaring nog een stukje leuker en veiliger. Gebruik altijd je gezonde verstand en ga niet door met iets als je er zo je twijfels bij hebt.